Let's do it
/

Let's Move

 

MOVE is een band die een gevarieerd programma ten gehore brengt. Pop, funk, een enkel Latin nummer en wat meer jazzy uitstapjes zitten in ons repertoire. De band kenmerkt zich door het aanstekelijke enthousiasme van de muzikanten en zangeressen gekoppeld aan herkenbare en vooral dansbare muziek. In de afgelopen jaren zijn optredens op uiteenlopende locaties verzorgd. Zo is er bijvoorbeeld gespeeld in het Moment in Huissen, in Venue13 te Velp, buiten bij Villa Velperweg in Arnhem en de Oranjerie in de Oranjerie van Landgoed Groot- Warnsborn Arnhem.  Maar ook is door MOVE een personeelsfeest in Veghel en een verjaardag in Klein Hartenstein in Oosterbeek muzikaal omlijst. 

MOVE is dan ook voor zeer veel verschillende gelegenheden (zowel binnen als buiten) te boeken. Wilt u er een echt feestje van maken waarbij de feestgangers niet stil blijven zitten?  Denk dan eens aan MOVE!

Ontstaan van de band

Eind 2012 ontstond  bij een aantal bevriende muzikanten het idee om samen een band te starten. Want wat is er nu leuker dan samen muziek maken?  Makkelijk bedacht maar niet zo makkelijk om uit te voeren, want hoe ga je dat aanpakken?  Wie ga je dan benaderen en welke muziek wil je dan gaan spelen?

Het was duidelijk dat het in ieder geval geen harmonie of fanfare samenstelling zou gaan worden. Maar wat dan wel? Deze mannen kenden elkaar vanuit verschillende muzikale samenstellingen (Arnhem Band, Totalos, Cindykeet, Crescendo, DDD en MP3) en hadden wat dat betreft dan ook de nodige connecties om muzikanten te benaderen. Qua samenstelling werden al snel de contouren van een bigband bezetting zichtbaar. De muziek werd gezocht richting pop, funk en soul met wat uitschieters naar de meer jazzy nummers. Op 18 januari 2013 was onze eerste "meeting" met de gehele groep, daar was iedereen zo enthousiast dat het heel snel resulteerde in de eerste repetitie op 22 februari 2013.  Er wordt hard gewerkt aan het samenspel, de zuiverheid en dynamiek. Met regelmaat verschijnen er nieuwe nummers op de lessenaar waardoor het repertoire zich gestaag uitbreidt. 
 
MOVE is gegroeid naar een band die een niet standaard bigband repertoire ten gehore brengt.